maandag 26 september 2011

Bali, deel 2

En hier zijn we nog eens...

Laatste van vorige keer was dienen dans. Ondertussen zaten we dus in Tulamben, leuk hotel, twee zwembaden, waarvan eentje om te leren duiken. Nice...
Anyways, leren duiken dus, bij Steffen allemaal geen probleem, bij mij dan weer... uhm, hoe kan je het zeggen, al een geluk dat de begeleider veel geduld had, want het 'clearen' van het masker, no way, en paniek oh paniek alom, geen adem of ik dacht het, wha zo diep, en van die dingen. Ik zag het bij mij in ieder geval niet goedkomen, maar na 20 minuten geklungel, bam, de zee in, en wonder oh wonder, het is gelukt! Olé, Steffen zat ondertussen waarschijnlijk al een kwartier onder water, want ja, ik moest eerst nog eens panikeren, dan weer kalmeren, jaja, je kent dat wel hé.
Jammer genoeg dus geen foto's hiervan. De dag erna zijn we nog eens gaan duiken, naar het wrak dat net voor de kust daar ligt. En dan de auto in om het Noorden van Bali over te steken, naar Java toe, ondertussen nog wat dingen bezichtigt, zoals... jaja, een tempel! De naam ervan moet ik opzoeken, maar het zag er ongeveer zo uitDan nog die warm water bronnen, idem hier, naam nog op te zoekenDan de ferry op naar Java, en serieus, van het moment dat die ferry aanzet, een heel mooi luid muziekje op de achtergrond, speciaal voor de vrijwilligers, om eens goed aan karaoke te doen op de overzet, we moesten toch meegedaan hebben hé, weer een gemiste kans!

In Java aangekomen, zijn we ingecheckt bij het Ijen Resort, uitzicht is in één van de voorgaande blogs te zien, echt super.
We hebben daar eens een tochtje door de rijstvelden gedaan, mega schoon, allee dat vonden wij toch.Vanuit Ijen zijn we naar de Ijen krater geweest, lekker vroeg opstaan, ergens rond 3u45, zalig toch op verlof hé, een uur en half rijden naar de vulkaan en dan nog eens een 2u30 naar boven wandelen, maar zeker de moeiteVanuit Ijen zijn we weer naar Bali overgestoken, hier zitten we nu al een paar dagen in het Menjangan resort en het is de max! Meer volgt!

Geen opmerkingen: