dinsdag 29 januari 2013

Big Island Part III

Sorry, maar dit is inderdaad deel drie wat betreft Big Island. Het is dan ook een big island. Alhoewel dat dit ook weer te relativeren is, het is ongeveer de grootte van West- en Oost-Vlaanderen samen, niet gigantisch dus, maar zonder autosnelwegen kan je er wel even over doen om van west naar oost te rijden. En die Amerikanen houden zich aan de speed limits! Zotjes, wie doet dat nu? Wij niet dus :D

Een helicoptervlucht leek ons wel nog een ideetje! Dus geboekt, met de speciale optie: Feel the heat! Doors off.
En dan word je goed gewaaid, maar echt heel goed. Je wordt zowat gegeseld door je haar :D


Er was redelijk wat vulkanische activiteit op Hawaii, dus we hoopten allemaal op mega lava stromen, maar helaas geen stroom, wel een beetje.


De grond was wel nog redelijk warm. De vulkanische activiteit is niet zoals je zou denken, dus geen grote uitbarstingen, wel stromen die hier en daar uit de wand van de krater lopen. Je moet dus wat geluk hebben om het te kunnen zien.

We vlogen over het dorpje Ka'anapala, dat vrijwel volledig verwoest is door de lava. Hier en daar zie je nog de hoofdstraat, maar echt bruikbaar is diet niet meer. Toch indrukwekkend om zo iets te zien.
  

Na de vlucht een ritje naar het Hawai'i National Volcano Park. Van aan het Jaggar Museum krijg je een mooi zicht op de krater van Kilauea, die nog wat boos is momenteel. Dichter dan dit is het momenteel niet toegelaten om te komen, jammer. Ook de weg rond de krater is dicht, wegens lava over flow.
 's Avonds krijgt de rook een mooie rode kleur.


Dan was het de beurt aan de Kilauea Iki Trail, een mooie wandeling op de rand van een volledig inactieve (uhm dat hoopte we toch) krater, door de krater en door een lava tube. Maar daar de volgende keer meer over! Tenzij er een meerderheid genoeg heeft van de Big Island verhalen!


3 opmerkingen:

Sassie zei

Super gaaf om te lezen en zien!

Wanda zei

Leuk om te lezen en ook hele mooie foto's! Dat zijn nog eens andere bestemmingen dan Europa... En dan ook nog Noorwegen dit jaar... klinkt goed! Daar willen wij ook nog een keertje naar toe...

Inge en Steffen zei

dank je!
Ja, het is inderdaad eens iets anders dan Europa :D en zo hebben we dat ook weer gedaan.
Hopelijk lukt Noorwegen dit jaar!