dinsdag 27 augustus 2013

Reisverslag Maleisië

Dinsdag 6 augustus was het eindelijk zover, koffers pakken, en op weg naar Schiphol, want op woensdag om 12u stond de vlucht naar Kuala Lumpur gepland.

Een vlucht van 11 uur en 40 minuten bracht ons veilig in Kuala Lumpur, en een dik uur later waren we op weg naar Kota Kinabalu op Borneo. 

Daar aangekomen, waauw, wat een warmte! De vochtigheid maakt het nog eens zo veel zwaarder dan wat het al was. Maar dat houdt ons niet tegen natuurlijk.

De rest, samen met wat foto's na de jump...

Eerste probleem van de dag, mijn koffer was blijven staan in Kuala Lumpur, great. Even naar Malaysia Airlines, en geen probleem, een uurtje of vier later werd deze aan ons hotel geleverd.

Het Horizon hotel in Kota Kinabalu was zo vriendelijk om onze kamer up te graden naar een junior suite. Daar zeggen we natuurlijk geen neen tegen!
Check die badkamer!
De rest van de kamer was net zo mooi, maar ja, wat blurry foto's, ik moest het nog gewend worden zeker?


Dan tot de constatatie komen dat onze douchegel en shampoo nog in het Van der Valck hotel in Nederland staat, dus even naar de Bodyshop.

's Avonds even rond lopen, de nightmarket eens bezichtigen, speciaal... en dan maar even op safe spelen en in een redelijk westers zaakje iets gaan eten. Daar werden we getrakteerd op een mega mooie zonsondergang.De volgende dag lekker vroeg op, want het was tijd om naar het park van de Mountain Kinabalu te gaan. De berg zelf konden we niet op want alle accomodatie was volboekt, volgende keer misschien...
In het park zelf staan er super veel mooie planten, dus de hubby was in form, overal fototjes maken dus. Orchideëen en pitcherplants:


Daarna op weg naar Poring, waar er een Canopy walk is. Leuk!
Onderweg nog even gestopt om de Rafflesia bloem te zien, één van de grootste bloemen ter wereld, stinken tegen de sterren op (rottend vlees) en slechts 5 tot 7 dagen in bloei. Er is dus wat geluk nodig om ééntje te zien, dat en wat geld...
Hier is ze dan, de bloem en de regen, tja, je zit niet in het regenwoud voor niets hé.
Stukje van de Canopy walk, en natuurlijk zijn er altijd van die leuke mensen die er moeten op springen, waardoor de foto's één blurr zijn, thanks gasten...


En maar springen op dat ding.

Chinezen... man man man, dat zijn toch wel de meest arrogante en irritante toeristen ever... Hierover later nog meer.Ok, dat was het voor nu, morgen of overmorgen meer :)

2 opmerkingen:

Sassie zei

Oh wauw, wat een gave foto's! Dat was genieten...

Inge en Steffen zei

Het was echt een topvakantie!Jammer dat het altijd zo snel voorbij is.