vrijdag 24 mei 2013

Vogelhuisje

Vorig jaar rond deze periode was het tijd om het tuinhuis te beitsen, leuk werkje, en toen hebben we ook een vogelhuisje opgehangen. Helaas, toen was het al te laat om een bezetting te hebben, dus we bleven met een vacancy in het mezenhotel.
Dit jaar was er wel beweging, veel op en afgevlieg, en jaja, een nestje van pimpelmeesjes, met... 10 eitjes! Zotjes! Die zijn ondertussen niet meer zo ei-achtig, en nu hoor je een gepiep als je er eventjes staat. Sta je er ietsje te lang bij dan komen de grote pimpelmezen je vriendelijk vragen om jezelf te verwijderen, zalig toch!Helaas heeft het noodlot toegeslaan... Een kat uit de buurt heeft waarschijnlijk het vrouwmeesje gepakt, waardoor het nestje niet meer te onderhouden was door het mannetje, met als resultaat een stil koud nestje met 9 kleine meesjes in, die nooit groter zullen worden.

Toegegeven: ik was er gisteren niet goed van.

Vandaag heb ik wel gelezen dat er nog kans is op een nieuw nestje, dus vanavond de boel verwijderen en dan hopen we op een nieuw!

4 opmerkingen:

Sassie zei

Awwwww.. Zonde zeg! Zo werkt (jammer genoeg) de natuur..

Inge en Steffen zei

Zielig hoor, die kleintjes begonnen al pluimpjes te krijgen, dus hadden ze nog een dag of 4 gehad, dan was alles in orde.
En ik ben echt een kattenmens, maar nu was ik toch efkes kwaad :(, ook al weet ik dat het hun instinct is.

Anoniem zei

Oh ik kan daar ook niet tegen :(

Inge en Steffen zei

Ik was er zelfs efkes niet goed van. Maar helaas niks aan te doen :(, ik ga de katten hier meer eten moeten geven (ook al zijn ze niet van mij)...